Хай Господь Ісус буде біля Тебе, щоб захищати тебе; в тобі, щоб берегти тебе; перед тобою, щоб вести тебе; позаду тебе, щоб підтримати тебе.Той, Хто живе і царює навіки вічні. Амінь
МОЛИТВА ЗА ЗЦІЛЕННЯ Господи, Святий Отче, Всемогутній Вічний Боже, Ти Своїм благословенням підтримуєш і зміцнюєш нашу спотворену людську натуру. Поглянь ласкаво на Свого хворого (слугу / слугиню - ім’я) і дозволь (йому / їй) подолати хворобу, щоб до нього повернулася повнота здоров’я, і щоб (він / вона) пам’ятаючи про Твою доброту, з вдячністю прославляв Твоє Святе Ім’я на віки вічні. Амінь
МОЛИТВА НА ОЗДОРОВЛЕННЯ Ісусе Христе, Боже наш! Коли хвора жінка з вірою великою доторкнулася до краю одежі Твоєї, і стала здоровою. Через віру її, Ти дав їй те, чого вона хотіла. З такою вірою і я вдаюся до Тебе, Лікарю всіх, допоможи (хворому слузі Твоєму - ім`я / хворій слугині Твоїй - ім’я) в моїй недузі. Дай мені спокій душевний і силу тілесну, благослови сном спокійним, а з ним і здоров’ям, та підійми мене з постелі хвороби. Господи, Ласка Твоя нехай буде над надімною, бо я надіюся на Тебе. Отче наш, Ти, що є на небесах! Нехай святиться Ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш щоденний дай нам сьогодні. І прости нам провини
ОСОБЛИВА МОЛИТВА (Яку читають 14 серпня на Медовий Спас). Особлива молитва, вон захистить від бід і неприємностей, яку потрібно кожному прочитати 14 серпня - в свято Медового Спасу. Вона захищає від біди і неприємності. Це дійсно сильна молитва і читати її потрібно з вірою і від щирого серця. Дуже корисно буде, якщо прочитати ї всією сім’єю. Молитва Всемилостивого Спаса та Пресвятої Богородиці. Читається обов’язково! “Владико Господи святий, y вишніх живеш і всевидячим Твоїм оком споглядаєш на всі творіння! Тобі прихиляється душі і тіла, тобі молимося, Святе святих, простягни руку Твою невидиму і благослови всіх нас, і прости нам всяке прогрішення вільне й мимовільне, словом чи ділом ско
УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦІЇ Медовий Спас або "Маковія" 14 серпня за новим стилем в народі святкують свято Маковея, яке в церковному календарі називається днем семи мучеників Маковеїв. З цього дня розпочинається «Спасівка» - піст, який триває два тижні. В цей день у церквах святять воду, квіти і мак. Серед квітів у букеті обов’язково присутні великі достиглі голівки маку. Такий букет називається «маковійчик», або «маковейка». До нього кладуть і чорнобривці, і жоржини, і айстри, і гвоздики, і барвінок, а також різні трави (які в народі називають зіллям, зіллячком): васильки, м'яту, чебрець, любисток, петрові батоги, полин, деревій, будяк-пристрітник. На житомирському Поліссі до маковійнового б
МОЛИТВА Про благословення сімейного життя Боже Всеблагий і милосердний, Твоїй опіці ми ввіряємо наші домівки та сім’ї, усе, що маємо і чим володіємо. Благослови нас, охорони від зла й небезпеки, збережи від нещасть і укріпи нашу віру. У печалі й стражданні даруй надію. Вчини, щоб ми завжди перебували в єдності з Тобою через Христа, Господа нашого. Амінь. Християнська сім’я – це домашня Церква, школа віри, молитви і християнського життя. Вона живе щоденною молитвою. Уся сім’я бере участь у недільній святій молитві. Кожна родинна урочистість супроводжується участю у святій Сужбі Божій і святому Причасті. У християнському домі має бути Святе Письмо, розп’яття, ікони – це свідчить про наш
МОЛИТВА ЗА СІМ'Ю Господи, Отче Святий, Всемогутній, Вічний Боже, прославляю Тебе і дякую за нашу сім'ю, яка бажає жити в любові та злагоді. Приношу Тобі наші радості та печалі, в Твої руки вручаю наше майбутнє. Боже, джерело всякого блага, зроби так - щоб ми завжди мали хліб насущний, збережи нас у здоров'ї, направ стопи наші на добро. Дозволь після щасливого земного життя в цьому світі, зустрітися знову у вічній радості на небі. Амінь.
Показать ещё