морква - 500 г,
печиво Марія - 400 г,
вершкове масло - 200 г,
Волоські горіхи - 150 г,
цукор - 100 г,
згущене молоко - 3-5 столових ложок (за смаком),
цедра апельсина - 1 чайна ложка,
кориця (мелена) - 1/2 чайної ложки,
імбир (мелений) - 1/2 чайної ложки,
мускатний горіх (мелений) - 1/2 чайної ложки,
ванільний цукор або ванільний екстракт - 1 чайна ложка
Печиво розділити на дві частини: половину подрібнити у блендері, в борошно. Печиво, яке залишилось, поламати на великі шматочки.
Горіхи також розділити на дві частини: половину подрібнити у блендері майже в борошно. Горіхи, які залишилися, порубати ножем.
Моркву вимити, очистити і натерти на дрібній тертці. Викласти моркву в пательню, засипати цукром, додати третю частину вершкового масла і перемішати. Тушкувати на слабкому вогні, близько 30 хвилин, до м'якості моркви. Зняти пательню з морквою з вогню, додати вершкове масло і перемішати. Покласти спеції: корицю, імбир, мускатний горіх, ваніль і апельсинову цедру, перемішати. Додати горіхи і змолоти на борошно печиво, добре перемішати масу лопаткою або руками. Вмішати в морквяну масу великі шматочки печива і рубані горіхи. Додати згущене молоко і добре перемішати масу руками. Викласти морквяну масу в застелену харчовою плівкою форму і розрівняти поверхню. Сховати морквяний торт в холодильник на 4 години або на ніч. При подачі посипати кокосовою стружкою або цукровою пудрою.
Смачного!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев