Ingrediente:
• 1 kg file de carne de vită,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 2 linguri de vin sec,
• ½ mănunchi de verdeaţă,
• 1/3 praz, sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
La prepararea acestui fel de mîncare se foloseşte file din carne de vită sau viţel (marginea groasa cu diametrul de macră mare). Carnea se curăţă de pelicule şi se taie cam de 6-7 cm, fără să se bată, cu un cuţit subţire sau cu o andrea se fac cîteva împunsături, se face ruladă, se unge cu ulei vegetal, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin şi se lasă să se marineze 1,5-2 ore, adăugîndu-se verdeaţa, prazul.
Fileul se îmbracă pe un ac pentru frigărui şi se frige pe reţeaua încinsă a grătarului, unsă cu slănină afumată, se întoarce periodic pe toate părţile ca să se prăjească uniform. Mujdeiul se serveşte separat.
Acest fel de bucate va fi pe placul acelora dintre dumneavoastră care preferaţi carnea suculentă cu sos roz.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев