Ingrediente:
• 400 g de ficat,
• 100 g de şuncă sau muşchi afumat,
• 1-2 cepe,
• ½ pahar de sos „mujdei”,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se taie felii, se pune în apă fierbîndă sărată pe 1-2 minute, se strecoară, se spală, se usucă.
Şunca sau muşchiul afumat se taie cubuleţe de dimensiuni medii, ceapa – inele. Alternînd ficatul de găină, bucăţelele de şuncă, ceapa, puneţi-le pe beţişoarele pentru frigărui şi frigeţi-le pe reţeaua de grătar unsă cu slănină, după ce le scoateţi de pe grătar, presăraţi-le cu piper măcinat.
Ficatul gata poate fi servit cu legume de sezon. Mujdeiul se serveşte separat.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев